Toiminta

PDF-tiedostoKuopion Perheentalo_toimintalistaus_2018 kevät.pdf (430 kB)
Kuopion Perheentalon kevään 2018 toimintalistaus!
PDF-tiedostomaurimayrakoira -lehti.pdf (2.6 MB)
Mauri Mäyräkoiran lehti Perheentalon Perheraadin tuloksista!

Kuopion Perheentalon toiminta 

Hankkeet koordinoivat yhteistyössä Perheentalon toimintaa ja järjestävät avoimen toiminnan, vertaisryhmät, infotilaisuudet, koulutukset ja tiedonvälitystyön.

Toiminnot:

1. Vertaiskohtaaminen: avoin toiminta, tupa, leikkitila, lastenhuoltotila, ryhmätyötilat, palveluohjaus

2. Vapaaehtoisesti ja ammatillisesti ohjatut lasten ryhmät

3. Hyvinvoinnin tuki: Aamukahvit ja asiaa, nalleneuvola, vanhempainryhmät, arjen tukeminen

4. Toimintaa tukevat tilaisuudet, tapahtumat ja koulutukset

5. Vaikuttamistoiminta: Lapsen osallisuus ja lapsenoikeudet

6. Yhteisöllisyyden ylläpitäminen, verkostosta huolehtiminen, toiminnoista tiedottaminen, seuranta ja arviointi
 

Matalan kynnyksen talo

Toiminnot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Perheentalotoiminnassa pyritään siihen, että Perheentalolla on toimivat ja viihtyisät tilat lapsen huoltoon ja syöttämiseen. Toivotaan,että kaukaakin tulevat perheet voivat käyttää Perheentaloa "huoltopaikkanaan" kaupunkipäivän yhteydessä.

 

Toimintaa vanhemmille

Matalan kynnyksen avoin toiminta tarjoaa aikuisille uusiin ihmisiin tutustumisen mahdollisuuksia, keskustelutuokioita vertaisten kanssa, mallioppimisen mahdollisuuksia, neuvoja ja ohjeita arkeen liittyvistä asioista sekä tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen.

 

Toimintaa lapsille

Lapsille talo tarjoaa mahdollisuuden toisten lasten kanssa olemiseen, leikkiin, pelaamiseen, askarteluun ja muuhun yhteiseen toimintaan. Lapsille järjestetään erilaisia mukavia ja innostavia tuokioita ja lapset saavat tietoa mm. terveyteen liittyvistä asioista leikin lomassa (Nalleneuvola-toiminta).

 

Vertaisryhmätoimintaa

Iltaisin ja viikonloppuisin talossa kokoontuvat järjestöjen vertaisryhmät. Talossa voi kokoontua mm. eri sairauksiin liittyvää vertaisryhmätoimintaa ja monipuolisesti vanhemmuuden tukemiseen liittyvää vertaistoimintaa.

 

Kesätoimintaa perheille

Kesäisin järjestetään ulkona torilla ja puistotreffeillä erilaisia puuhapisteitä sekä pihaleikkejä ja polkuautoilua.

 

Vaikuttamistyö

Perheentalotoiminnassa huomioidaan lasten ja perheiden osallisuutta vahvistavia toimintoja ja tehdään vaikuttamistyötä lasten osallisuuden ja lapsenoikeusperustaisen ajattelun juurruttamiseksi. Lapset ja perheet voivat osallistua Perheentalon toiminnan suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen sekä toteutukseen. Lapsille järjestetään ideointi- ja palauteryhmiä ja perheille Perheraati Perheentalon toiminnan kehittämiseen.

 

Uudenlainen oppimisympäristö

Opiskelijayhteistyö pyritään rakentamaan laajaksi. Perheentalotyyppiset toiminnat luovat uudenlaisia oppimisympäristöjä sekä opiskelijoille että talon käyttäjille ja vierailijoille.

 

Kohderyhmänä kaikki lapset ja lasten läheiset

Perheentalon toimintaan ovat tervetulleita kaikki lapsiperheet. Tavoitteena on tehdä toiminnasta kaikille perheille soveltuvaa. Myös isiä ja isovanhempia pyritään saamaan mukaan toimintaan.

 

Tukiviitotut satutuokiot

PDF-tiedostoTukiviitotut satutuokiot syksy 2017.pdf (268 kB)
25.8 alkaen Lastu- projekti (Vammaisten lasten ja perheiden-tukimallit) järjestää tukiviitottuja satutuokioita Kuopion kaupungin kirjastoilla ja Kuopion Perheenta-lolla. Satutuokiot pidetään yhdessä Humanistisen Ammattikorkeakoulun ja Vaalijala ky:n kanssa. Viittojina toimivat viittomakielen tulkkiopiskelijat tai Vaalijalan viittomakielen- ja puhevammaisten tulkki Outi Turkki. Satuja lukevat Lastu- projektin ja Kuopion Perheentalon työntekijät. Satutuokiot ovat viikoittain (kts. alta paikat) klo 9:30-10:00. Tuokiolla luetaan 2 satua ja satuja havainnollistetaan viittomilla, kuvilla ja leluilla. Tuokiot sopivat kaikille lapsille. Tuokioille ei ole ilmoittautumisia. Muutokset mahdollisia, seuraa ilmoittelua facebookissa. Tervetuloa mukaan!

Iltateet ja tietoa

PDF-tiedostoIltateet ja tietoa 2017.pdf (369 kB)
28.8.2017 alkaen Iltateet & tietoa koko perheelle! Illat ovat 1 krt/kk klo 18:00-20:00. Jokaisella illalla on oma teema, jonka aikana on aikuisille suunnattu tietoisku, yhdessä toimimista ja lapsille omaa ohjattua toimintaa sekä mukavaa yhdessä oloa opiskelijoiden ja Perheentalon ohjaajien ohjaamana. Illat vetävät teemojen alustajat ja Lastu- projektin työntekijät. Illoissa lastenhoitajina toimivat Sakkyn lähihoitajaopiskelijat. Muutokset mahdollisia, seuraa ilmoittelua facebookissa. Tervetuloa mukaan!

Pikku Papun musa- ja Aisti-illat

PDF-tiedostoMusa- ja aisti-illat syksy 2017.pdf (284 kB)
Pikku Papun musa- ja Aisti-illat alkavat 31.8 torstaisin syksy 2017 ajan!

Leikkiä pienessä ryhmässä

PDF-tiedostoLeikkiä pienessä ryhmässä syksy 2017.pdf (286 kB)
maanantaisin 4.9, 11.9, 18.9 ja 25.9 klo 13:00-15:30 Iltapäivät on tarkoitettu sellaisille leikkijöille, jotka hyötyvät pienessä ryhmässä leikkimisestä. Ilmoita tulostasi maarit.mykkanen@savas.fi. Mukaan mahtuu 5 perhettä.

Luovan tekemisen vertaistapaamiset

PDF-tiedostoLuovan tekemisen vertaisillat_syksy17.pdf (251 kB)
Tervetuloa Perheentalolle luovan tekemisen vertaistapaamisiin 5.9 alkaen. Vaihdetaan kuulumisia ja kokemuksia elämästä ja vanhemmuudesta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan olipa perhe- tai elämäntilanteesi millainen vain! Iltoja vetävät Sirkku Lappalainen-Ruppa (erityisnuoren äiti) ja Ritva Lehtovaara, Lastu- projektin ohjaaja. Illan materiaalien hankinnasta tiedotetaan tarkemmin ensimmäisellä kerralla. Illat ovat maksuttomia, mutta joitakin materiaalia voi tuoda kotoa, jos mahdollista. Illan vetäjät ohjaavat taiteen tekemiseen eli aiempaa harrastusta ei tarvita. Tapaamiset 2 krt./kk tiistaisin klo 17:00-19:00. Muutokset mahdollisia, seuraa ilmoittelua facebookissa. Tervetuloa mukaan!

 

Syyskuussa lasten ja vanhempien yhteinen kerho perheentalolla.

Kerhon toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä osallistujien kanssa. Kerho soveltuu parhaiten 4-8-vuotiaille lapsille.

Ilmoittautuminen 25.8. mennessä: saara.walden@edu.savonia.fi

 

kerho toteutetaan yhteistyössä Savonia amk-opiskelijoiden kanssa.

Nalleneuvola palaa kesätauolta 7.9!

 

Tervetuloa hoitamaan oman nallen pieniä haavereita perheentalon nalleneuvolaan torstaisin 10-12.

 

Nalleneuvola toteutetaan yhteistyössä Savonia AMK:n ja Savon aikuis- ja ammattiopiston kanssa.

Innostu- ryhmä kielihäiriöisten lasten perheille

PDF-tiedostoInnostu-ryhmä kielihäiriöisten lasten perheille syksy 2017.pdf (250 kB)
11.9 alkaen Innostu- ryhmän kielihäiriöisille lapsille ja perheille. Illan aikana tutustutaan erilaisiin kommunikointimenetelmiin leikkien ja pelien avulla. Toiminnan avulla innostetaan perheitä tutustumaan yhdessä erilaisiin kielen kehitystä tukeviin menetelmiin. Illat ovat 1 krt/kk klo 17:30-19:30. Jokaisella illalla on oma ohjattu teema klo 19:00 saakka, jonka jäl-keen keskustelua ja leikkiä. Iltoja ohjaavat Vaalijala ky:n viittomakielen ja puhevammaisten tulkki Outi Turkki ja Lastu- projektista Maarit Mykkänen. Humakin viittomakielen tulkki- ja Sakkyn lähihoitajaopiskelijat ovat mukana illoissa. Ilmoittautumiset ryhmään 31.8.2017 mennessä, osoitteeseen lastu@savas.fi. Ryhmään mahtuu 5 perhettä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro ketä perheestä osallistuu ja olisiko jotain mitä meidän pitäisi huomioida illoissa sinun perheesi näkökulmasta. Muutokset mahdollisia, seuraa ilmoittelua facebookissa. Tervetuloa mukaan!

Erityinen sisaruus- ryhmä

PDF-tiedostoErityinen sisaruus -ryhmä Kuopio syksy 2017.pdf (173 kB)
Erityinen Sisaruus- ryhmä Kuopiossa 16.9 alkaen syksyllä 2017 Lisätiedot ja ilmoittautuminen 31.8.2017 mennessä: Maarit Mykkänen, Lastu-projekti, maarit.mykkanen@savas.fi / p. 044 430 6300 tai Milla Bergman, Erityinen sisaruus -projektin vastaava, milla.bergman@rinnekoti.fi / p. 044 7438028

Down- perheiden tapaaminen

PDF-tiedostoEsite_Down-tapaaminen__Lastu_2017.pdf (324 kB)
Down-perheiden vertaistapaaminen Sunnuntaina 24.9.2017 klo 15:00-17:00 (iltaa on mahdollisuus jatkaa pidempään) Tapaamiseen ilmoittautumiset 15.9.2017 mennessä: Yhteyshenkilö Päivi Koponen, p_koponen@msn.com Ilmoittautumisia pyydetään tarjoilujen vuoksi.
Valmiina vanhemmuuteen -ryhmässä vielä tilaa!

Perheraadilta saatua palautetta Kuopion Perheentalolle

PDF-tiedostoPerheraadin tulokset 18.3.2017.pdf (659 kB)
Kuopion Perheentalolle kokoontui 18.3.2017 perheraati, joka antoi palautetta nykyisestä toiminnasta ja kehitteli uusia toimintoja talolle kesäksi ja syksyksi. Liitteessä kooste raadin palautteesta.

KUOPION PERHEENTALO
Yhteisötalo lapsille ja lapsiperheille


Ota yhteyttä
kuopionperheentalo@ pelastakaalapset.fi