Hyppää sisältöön

Aamukahvit ja asiaa

aamukahvit ja asiaa

Oivalluksia lapsiperheen arkeen

Syksyn 2022 Aamukahvit ja asiaa -tilaisuudet toteutetaan etä lähetyksen seuraamisen merkeissä!

 

Perheentalolla on mahdollisuus kahvin tai teen merkeissä kuulla tietoa ajankohtaisista, lapsiperheitä koskettavista aiheista eri alojen asiantuntijoiden kertomana, kysyä ja keskustella. Tilaisuudet on järjestetty yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Voit seurata Joensuussa tapahtuvia aamukahveja myös Kuopion Perheentalolla! Keskustelu livestriimataan Pelastakaa Lasten YouTube-kanavalla

Voit seurata lähetystä myös  omalta kotisohvalta käsin.

Syksyn aiheet:

7.9.22 Ekosiivous lapsiperheessä 

Mietityttävätkö kodin siivouksessa käytetyt kemikaalit ja siivouksen vaikutus ympäristöön? Kauppojen hyllyt pursuavat erilaisia puhdistusaineita. Tarvitaanko todella joka kohteelle oma aine? Miten valita oikea tuote runsaasta valikoimasta? Ekosiivousluennolla tutustutaan luonnonmukaisiin siivousaineisiin ja niiden turvalliseen käyttöön kodin siivouksessa. 

14.9.22 Aamukahvijumppaa 

Aamuun liikettä kehoa herätellen koko perheelle. Helppoja liikkeitä, joita voi tehdä yksin tai yhdessä lapsen/lasten tai puolison kanssa. Jumppa sopii raskaanaoleville sekä jo synnyttäneille. Tarvitset jumppaan (aamukahvin,) tuolin ja mukavat vaatteet. Halutessasi voit myös ottaa lähelle käsipainot/kahvakuulan/kuminauhan jos jo omistat sellaiset ja haluat lisähaastetta. Lämpimästi tervetuloa!

21.9.22 Hyvä paha stressi 

Arjessa tulee hetkiä, kun tuntuu ettei langat pysy käsissämme. Stressi valtaa helposti tilaa elämässämme. Tarvitsisi tehdä jotain, mutta mistä aika, voimat ja keinot? Tule kuuntelemaan keinoja stressin hallintaan ja hyvinvoivaan arkeen. Mukana myös Perheen sydän ratkaisee -hankkeen elintapavalmentaja kertomassa uudesta perheiden hyvinvointivalmennuksesta.  

28.9.22 Arkea helpottavia keinoja leikki-ikäisen lapsen tulisiin tunteisiin 

Teemoina sisällössä olisi konkreettisia ideoita ja keinoja arkeen yhdessä keskustellen, vinkkejä jakaen sekä Perpen työntekijöiden erityisosaamista hyödyntäen. 

 

26.10.22 Pienet lapset ja digilaitteiden käyttö perheessä; ruutuaika, säännöt ja hyvinvointia tukeva laitteiden käyttö.

Tilaisuudessa käydään läpi hyviä käytäntöjä digilaitteisiin liittyen mm. seuraavista aiheista:
-Miten ruutuaikaa tulisi ajatella?
-Miten huomioin lapsen kehityksen digilaitteiden käytössä?
-Miten luon yhteiset säännöt perheen digilaitteiden käytölle?

-Miten näytän lapselle esimerkkiä digilaitteiden käytössä?

2.11.22 Imetyksen loppumetreillä – eri ikäisten lasten imetysvieroitus 

Aamukahveilla jutellaan imetyksen lopettamisessa huomioon otettavista asioista eri ikäisten vauvojen ja taaperoiden kohdalla. Mikä olisi meidän lapselle sopiva aika lopettaa rinnalla imeminen? Mietitään yhdessä keinoja imetysvieroituksen helpottamiseksi.  

Perheneuvolan kätilöön voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset 

  • tukea vauvavuoden arjenhallinnassa 
  • ohjausta vauvan hoidossa tai imetyksessä   
  • ohjausta perheen uniasioissa

9.11.22 Leikki 

Aamukahveilla puhutaan leikin merkityksestä lapsen kehitykselle, sekä keskustellaan leikin eri muodoista. Kerralla sivutaan myös MLL:n tarjoamia lapsiperheiden toimintoja, kuten lastenhoito-, yhdistys- ja tukihenkilötoiminnan eri muotoja.

23.11.22 Puhetta perheen raha-asioista 

  • Murretaan myyttejä talous- ja velkaneuvontaan ja ulosottoon sekä velka-asioihin liittyen.

Puhujina talous- ja velkaneuvoja sekä ulosoton ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija 

 20.11.22 Lasten hätäensiapu